Šibenska publika prva će vidjeti najbolje fotografije s natječaja ‘Volim svoju županiju’

Treći natječaj ‘Volim svoju županiju’ zainteresirao je više od 1.300 fotografa amatera i profesionalaca, a u manje od dva mjeseca pristiglo je nevjerojatnih 2.835 radova. U moru fantastičnih fotografija, žiri je odabrao one najbolje, koje će predstavljati svaku županiju u sklopu putujuće izložbe koju će prva vidjeti šibenska publika u četvrtak u 11 sati u Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’.

Na otvaranju će prisutne pozdraviti predsjednik Hrvatske zajednice županija i šibensko-kninski župan Goran Pauk te predsjednica stručnog žirija Marija Milin. U sklopu otvorenja bit će dodijeljene nagrade najboljima u dvije kategorije natječaja: najbolja fotografija prema broju glasova publike i prema mišljenju žirija. Osim toga, pripremljene su i zahvalnice za sve sudionike čije su fotografije postale dijelom izložbe.

Podsjetimo, natječaj je pokrenut 2016. godine s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija. O izboru najboljih odlučivao je peteročlani stručni žiri kojeg je i ove godine vodila profesionalna fotografkinja Marija Milin. Uz nju su pristigle radove vrednovali Mateja Gošćiej, stručnjakinja za odnose s javnošću iz Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije. Osim spomenutih, ulogu počasnog člana dobio je Alan Špiljak, pobjednik prošlogodišnjeg izdanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.