Šibenska studentica Anastazija Verović s kolegicama osmislila uređaj za pomoć slijepima

Splitsko-dalmatinska županija

Šibenčanka Anastazija Verović, inače studentica pete godine splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) zajedno s kolegicama osmislila je uređaj za pomoć slijepima i dobila drugu nagradu Splitsko-dalmatinske županije vrijednu četiri tisuće kuna.

Studentice računarstva Ena Sarajlić, Anastazija Verović, Lucija Visković i Ana Žunabović nagrađene su za projekt ‘e-Vision’, a riječ je o uređaju odnosno narukvici koja omogućava slijepim i slabovidnim osobama jednostavnije kretanje i snalaženje u prostoru.

Nagradu im je uručio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a prvu nagradu osvojio je projekt ‘e-Agrar’ koji su osmislili su Slaven Damjanović, Martin Pervan, Dražen Pervan i Marko Čalić.

Dalmacija News izvijestio je kako su za uređaj za praćenje razine popunjenosti spremnika za smeće – ‘TrashTrack’ nagrađeni sa dvije tisuće kuna Petra Barać, Renato Kusanović, Antonia Senta, Mateo Vučković i Julija Županović.

Posljednji nagrađeni projekt dobio je tisuću kuna kojim je predstavljeno rješenje za automatsko navodnjavanje SmartFlow kojeg su autori Ivan Ivandić, Dino Siriščević, Ani Stjepić, Duje Šolić, Ante Todorić i Mislav Vukašina.

Nagrade su im dodijeljene na svečanom otvorenju Predinkubacijskog i coworking centra za studente Splitsko-dalmatinske županije.

Splitsko-dalmatinska županija
Splitsko-dalmatinska županija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.