Danas zapošljavaju 24 iskusna tehničara

Šibenska tvrtka Pirić Montage dobitnik Zlatne kune: Od obiteljskog posla s četvero zaposlenih do prepoznatljivog brendaFoto: Piric Montage

Šibenska tvrtka Pirić Montage dobitnik je nagrade Zlatna kuna u kategoriji Malo trgovačko društvo. Svečana dodjela 23.nagrada Hrvatske gospodarske komore održana je večeras u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Tvrtka Pirić Montage osnovana je 2016. godine, a od male obiteljske tvrtke s četvero zaposlenih, danas broji 24 iskusna tehničara koji, zbog razlike u vremenskim zonama, potporu 24 sata dnevno, sedam dana u tjedno, dobivaju iz ureda u Šibeniku.

Specijalizirana je za montažu i puštanje u pogon industrijskih postrojenja te je aktivna na tržištu proizvodnje plastičnih dijelova u autoindustriji, elektronici, industriji ambalaže i potrošnog materijala. Tvrtka pridaje posebnu pozornost kvaliteti, ali i financijskoj učinkovitosti te tako stvara konkurentsku prednost. Kontinuiranom analizom poslovanja dolaze do modela optimiziranja kvalitete, fleksibilnosti i cijene.

Takva radna atmosfera i pouzdanost brzo je stvorila povjerenje klijenata i danas je Pirić Montage prepoznatljiv brend na tržištu globalno pozicioniranih proizvođača u autoindustriji. Rame uz rame surađuju s američkim, meksičkim, kanadskim, azijskim i europskim tvrtkama koje su na tržištu dugi niz godina.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović  u svojem je govoru kazao kako je najveći izazov hrvatskoga gospodarstva u ovom trenutku je nedostatak radne snage, ali i da će HGK i dalje biti najveći promotor hrvatskog izvoza.

– Ne smijemo biti fokusirani samo na domaće tržište, na javni sektor kao generator rasta i gospodarstva; rentijerstvo. Moramo poticati izvoznike i industrije koje donose novu vrijednost, kvalitetna radna mjesta, moderne tehnologije i poslovne modele. Trebamo se okrenuti globalnom, privatnom, modernom i proaktivnom – poručio je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović

Već dugo, ne deklarativno, ali suštinski, ignoriramo činjenicu da kao društvo nestajemo. Ti trendovi nisu od jučer i neće se riješiti sutra, istaknuo je.

– Ali sve to treba biti poziv na buđenje i zajedničko djelovanje. Trebamo bježati od politikanstva i populizma kao jednih od glavnih kočnica razvoja – naglasio je Burilović.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.