Možda bude obustave linijskog prometa

Šibenski ATP-ovci još ne znaju hoće li u štrajk u kolovozu i početkom školske godine: ‘Uskoro ćemo odlučiti’Foto: Arhiva/Šibenski portal

Vodstvo Strukovnog sindikata vozača Autotransporta Šibenik još nije odlučilo hoće li se pridružiti matičnoj udruzi u obustavi javno-linijskog prijevoza diljem Hrvatske. Naime, njihova krovna organizacija, Udruga sindikata vozača i prometnih radnika RH, te Sindikat prometa i veza HR izvijestili su kako će održati štrajk upozorenja 23. kolovoza ove godine te da će obustaviti prijevoz početkom školske godine.

– Mi još nismo kao udruga odlučili hoćemo li stupiti u štrajk ili nećemo. Uskoro će se sve znati. Znate kako je, političari će svašta obećati samo da se ne štrajka – kazao nam je predsjednik strukovnog sindikata vozača Stipo Bumbak.

U nacionalnoj udruzi su u svom priopćenju istaknuli kako su primorani obustaviti javno-linijski prijevoz diljem zemlje. Pišu, također, kako su poslali dopis predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću još 24. srpnja.

– Situacija u javnom linijskom prijevozu je neizdrživa, a mi smo pritisnuti teškom situacijom na terenu. Rješenje je da se hitno sklope ugovori o javnim uslugama s prijevoznicima te da se time osiguraju radna mjesta i zadržavanje radnika, jer uskoro ćemo u suprotnome ostati bez radnika, linija, a na kraju i prijevoznika – poručili su u priopćenju.

Jedan od preduvjeta, a koji je već trebao biti ispunjen, je donošenje Pravilnika o obavljanju javno-linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu, za koji je e-savjetovanje završilo 10. lipnja, što još nije obavljeno.

– Molimo hitan sastanak u Vladi kako bi se odredilo na koji način će oni u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu dobiti ugovore o javnim uslugama do zakonom predviđenog roka do 30. studenog ove godine – naglasili su u priopćenju iz nacionalne strukovne udruge vozača.

Naposljetku su zaključili kako je svaka odgoda neprihvatljiva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.