Šibenski Capax otvorio pogon vrijedan 15 milijuna kuna: ‘Radimo kao da će tvrtka poslovati 100 godina’

Tvrtka Capax večeras je svečano otvorila 15 milijuna kuna vrijedan poslovni prostor u industrijskoj zoni u Ražinama uz Impol TLM. Iz europskih strukturnih fondova za izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu su povukli oko 5,5 milijuna kuna nepovratnog novca, a poslovni prostor osim ureda uključuje i prostranu servisnu radionicu te laboratorij za analizu motornih ulja.

– Gradimo ovu firmu tako da u svakom trenutku gledamo širu sliku, ne gledamo ništa kroz jedan projekt već kao da će ona raditi idućih sto godina – kazao je Teo Petričević, koji je uz Maria Baljkasa i Željka Tešiju jedan od suvlasnika s jednakim udjelima.

s26

Okupljene je pozdravio i dogradonačelnik Danijel Mileta naglasivši kako upravo u ovakvim tvrtkama s uspješnom pričom leži budućnost gospodarstva grada.

– Posluju deset godina, stasali su u našem poduzetničkom inkubatoru, nastavili su u poduzetničkoj zoni Podi, uspješno koriste europske fondove, dobitnici su nagrade HGK za najbolje malo poduzeće i to im nije prva nagrada. Definitivno su poduzeće za poželjeti. Šibenik se zadnjih godina spominje po turizmu i da, imamo uistinu velik uspon, ali on nije sve. Danas jesi sutra nisi, ali poduzeća poput Capaxa su ona koja dugoročno doprinose gospodarstvu regije i grad – rekao je Mileta na otvaranju Capaxovog novog sjedišta.

Inače, tvrtka Capax specijalizirana je za tehnički menadžment, konzalting i nadzor u gradnji i remontu brodova, dijagnostiku, servis i popravak brodskih motora, cjelokupno održavanje jahti i megajahti te pregled i inspekciju s procjenom vrijednosti za osiguranja, prodavatelje ili nove vlasnike jahti. Ovlašteni su serviser najzastupljenijih brodskih motora i pogona u ovom segmentu tržišta – Caterpillar, MTU, John Deere, ZF, a imaju urede i u susjednim zemljama, Albaniji i Crnoj Gori.

 

s4

Capax je i ovogodišnji dobitnik ‘Zlatne plakete’ u kategoriji malih poduzeća za najuspješnije poslovanje u 2017. godini u Šibensko-kninskoj županiji i jedina je tvrtka iz Hrvatske koja je ove godine sudjelovala na Monaco Yacht Show-u na kojem je sudjelovalo 580 izlagača iz 38 država svijeta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.