Šibenski gimnazijalci zapjevat će u Europskom parlamentu u Bruxellesu

Učenici šibenske Gimnazije Antun Vrančić, njih 20, boravi ovaj tjedan u Bruxellesu na zajednički poziv zastupnika u Europskom parlamentu Ivane Maletić i Tonina Picule.

Klapa Gimnazijalke koju čini dio učenica Gimnazije pod vodstvom profesorice Lorane Antunac, izvest će dvije izvorne šibenske pjesme sutra u 14 sati u Europskom parlamentu.

– Veselim se što imam priliku biti domaćin šibenskim gimnazijalcima, a posebno mi je drago što je škola ambasador Europskog parlamenta. Radi se o programu kojeg od ranije podržavam jer povećava svijest mladih o važnosti europskih institucija čiji rad direktno utječe na njihov život. Šibenska pisma bit će šećer na kraju ovog posjeta – poručio je zastupnik Tonino Picula.

Gimnazija Antun Vrančić dio je programa ‘Škola ambasador Europskog parlamenta’ (EPAS), a zastupnici Picula i Maletić s posebnim su ih zadovoljstvom odlučili ugostiti budući da oboje potječu iz Šibenika.

– Drago mi je što su nam u posjet došli učenici šibenske gimnazije i klapa ‘Gimnazijalke’. Radujem se što će svoje teoretsko znanje o radu europskih institucija upotpuniti i ovim praktičnim iskustvom obilaska institucija i Brisela te razgovora sa zastupnicima. Posebno mi je zadovoljstvo što će zahvaljujući svojim talentima i radu ostaviti trag i prenijeti duh i tradiciju naše klapske pjesme ovdje u središtu EU-a – istaknula je zastupnica Ivana Maletić.

Šibenski gimnazijalci u Bruxellesu će provesti četiri dana, od ponedjeljka do četvrtka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.