Cenzus isti već 15 godina

Šibenski SDP-ovci za povećanje cenzusa u zdravstvu: ‘Najstariji su najugroženiji’

Čelnici gradske i županijske organizacije SDP-a Joško Šupe i Tonči Restović potpisali su danas u prostorijama stranke HSU Šibenik peticiju protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja te za povećanje cenzusa.

– Svoj stav smo pokazali upravo potpisivanjem peticije, a to je da zdravstvo treba biti dostupno svima, a ne samo bogatima kako to resorni ministar svojom puzajućom politikom želi učiniti. Naši najstariji sugrađani su najugroženiji te je i logično da je upravo HSU pokrenula peticiju – kazao je Šupe.

Cenzus nije promijenjen od 2004. godine, a kažnjavaju se najsiromašniji te je vrijeme da se tome stane na kraj, dodaje Šupe.

– Opet ponavljam udar je to na najugroženije koji imaju vrlo male mirovine te su im mjesečna davanja prevelika, a 70 kuna im znači jako puno. Apeliram na sve da potpišu peticiju – zaključio je Šupe.

Inače, potpisati možete u prostorijama stranaka HSU i SDP te na štandovima gdje se skupljaju potpisi podrške predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.