Šibenski SDP povodom obljetnice oslobođenja Šibenika: ‘Antifašizam je naša prošlost, pobjeda i temelj na kojem gradimo budućnost’

Antifašizam je naša prošlost, pobjeda i temelj na kojem gradimo budućnost. Očuvanje povijesne memorije je zadaća svih nas. Danas s ponosom možemo govoriti o dostignućima svojih predaka, kako u NOB-u, tako i u Domovinskom ratu, kao temeljima za stvaranje hrvatske države, stoji u priopćenju koje  je povodom 73. obljetnice oslobođenja Šibenika poslao šibenski SDP.

– U povodu sjećanja na 3. studenog 1944. godine, s ponosom i pijetetom prisjećamo svih onih Šibenčanki i Šibenčana koji su dali svoje živote za oslobođenje Šibenika od fašističkih okupatora. Želimo podsjetiti da je ovaj nesumnjivo značajan datum u povijesti našeg grada stvorio preduvjete i označio početak jedne od najintenzivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja. Očuvanje povijesne memorije je zadaća svih nas. Danas s ponosom možemo govoriti o dostignućima svojih predaka, kako u NOB-u, tako i u Domovinskom ratu, kao temeljima za stvaranje hrvatske države.Naš grad i naša Domovina su iznikli na zasadama antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala , ističu u priopćenju koje potpisuje Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP-a.

U  spomen na sve poginule u antifašističkoj borbi, članovi SDP-a Šibenik, položit će cvijeće i zapaliti svijeću ispred Kosturnice na gradskom groblju Kvanj, sutra, petak, 3. studenog 2017. u 9 sati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.