Jača kvizaška scena

Šibenski srednjoškolci, prijavite se na kviz samo za vas! Družite se, zabavite, a usput i nešto naučite…

Kviz udruga Šibenik (KUŠ) u suradnji sa šibenskim srednjim školama pokrenula je projekt kviz lige srednjih škola. Ideja je, kako ističu, došla iz želje da se popularizira kviz natjecanje i među učenicima, jer je primijećeno kako često prisustvuju ljetnim kvizovima na otvorenom, a također, sudjelovale su i dvije ekipe srednjoškolskih učenika u Pub kviz ligi u Azimutu u sezoni 2018./2019.

Ciljevi ovog projekta su povezivanje učenika srednjih škola grada Šibenika u zabavnu natjecateljsku aktivnost, poticanje mladih da svojim boravkom oživotvore staru gradsku jezgru, razvijanje timskog rada i novih načina rješavanja problemskih zadataka, što je u skladu s međupredmetnim temama koje se od ove godine primjenjuju u školskim kurikulima i u skladu su sa Školom za život

– Kroz razgovore s ravnateljima srednjih škola iznijeli smo ideju i plan organizacije takvog natjecanja te smo naišli na jak interes, odobravanje i podršku. Kviz liga srednjih škola tako bi se održavala svaki drugi ponedjeljak od 20:30 do 22:15 sati u klubu Azimutu počevši od 28. listopada. Sastojala bi se od osam kola natjecanja u kojem bi ekipe sakupljale bodove te finalnog natjecanja koje bi ovom dinamikom bilo organizirano najkasnije kroz mjesec ožujak iduće godine. U natjecanju bi sudjelovale po maksimalno dvije ekipe kao predstavnici svoje škole, a postoji interes i srednjih škola van Šibenika – poručuje profesor Krešimir Škugor iz KUŠ-a.

Kao uvod u natjecanje, u KUŠ-u su odlučili organizirati  kviz za profesore i ravnatelje srednjih škola, kako bi se pobliže upoznali što su šibenski kvizaši pripremili za njihove učenike ovu zimu.

– Stoga, pozivamo profesore i ravnatelje da dođu u ponedjeljak 14. listopada u 20:30 sati u Azimut na zabavan i lagan kviz kako bi potakli svoje učenike da se prijave u što većem broju na ovaj zabavno-edukativni projekt. Dođite, družite se, zabavite, a usput i nešto naučite jer natjecanje nije jedini razlog zbog čega je naša udruga jedna od najbrojnijih u gradu – zaključuju KUŠ-ovci.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.