Šibenski vatrogasci upozoravaju na opasnosti koje prijete danas i sutra na grobljima

Javna vatrogasna postrojba grada Šibenika novom je objavom na Facebooku još jednom upozorila građane na potencijalnu opasnost od nastanka požara usred paljenja svijeća na grobovima.

– U ovakvim trenucima potrebno je pozvati građane na oprez zbog mogućeg nastanka požara. Velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može se lako zapaliti – poručuju iz JVP grada Šibenika.

Savjetuju stoga građanima da ne pale svijeće i šibiec u blizini suhe trave, a svijeće koje još gore i šibice da ne bacaju u travu ili smeće.

– Ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade, stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta, ukoliko palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora, po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće, nemojte stavljati upaljene svijeće i lampione na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja – upozoravaju.

Ukoliko ipak dođe do požara na groblju ili na objektima, odmah nazovite vatrogasce na 193 ili 112.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.