Šibenski vodiči besplatno će vas provesti gradom i otkriti sve skrivene priče o njemu

Šibenski turistički vodiči uoči Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, a u sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’, svojim će  sugrađanima pokloniti besplatno razgledavanje grada uz stručno vodstvo.

Besplatna vođenja organizira Zajednica društva turističkih vodiča, a ove godine razgledavanja će biti organizirana 14. siječnja u Šibeniku, Kninu i Drnišu.

– Ovom akcijom želimo na  malo drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Ujedno na isti način želimo ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima  koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti  će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost  turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj – poručuju iz Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik.

Razgledavanje Šibenika započet će okupljanjem u Perivoj Roberta Visianija kod spomenika Petru Krešimiru IV u 12 sati. Kninjani će se u isto vrijeme okupiti kod spomenika hrvatske pobjede ‘ Oluja 95’,  dok se Drnišani i svi oni koji  želje bolje upoznati grad nalaze kod spomenika Vrelo života u parku.

– Otkrijte svoj grad i sve skrivene priče koje priča. Upoznaj svoju zemlju – pozivaju organizatori.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.