Šibensko-kninska policija ponovno u Kostanićevim rukama. Tako će biti sljedećih pet godina

Načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec danas je u Mandalini predao Ivici Kostaniću rješenje o imenovanju na sljedećih pet godina na čelu Policijske uprave šibensko-kninske. Kostanić je već devet godina na čelu šibenske policije te je rekorder na toj poziciji od hrvatske samostalnosti, a ukupno bi načelnik Policijske uprave trebao biti čak 14 godina.

Borovec je podsjetio kako je proteklih mjesec dana trajao postupak odabira načelnika policijskih uprava diljem Hrvatske, a za šibensko-kninsku su, uz Kostanića, bila zainteresirana još tri kandidata.

– Pri odabiru Kostanića za novog-starog načelnika uzimali su se rezultati testova, ali i rezultati rada policijske uprave u cjelini. Odabir je pao na kolegu Kostanića, što znači potvrdu njegova rada te povjerenje ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića – kazao je Borovec te dodao da se pred šefa šibensko-kninske policije postavljaju novi izazovi.

Načelnik Uprave policije napomenuo je kako se očekuje od Kostanića i poboljšanje materijalnog statusa policijskih službenika te uvjeta njihovog rada, naravno u skladu s mogućnostima. Prioritet je, svakako, i da policajci budu motivirani, odnosno da pokažu dobre rezultate.

Također, ocjena građana o tome kako policija radi mora biti visoka. Za Jadran je specifičan turizam pa i naši gosti moraju biti sigurni tijekom cijele turističke sezone. Povećanje sigurnosti u prometu, napomenuo je Borovec, još je jedan od zadataka koji se postavljaju pred novog-starog načelnika.

– Policija nije svemoguća, ali ima bitnu ulogu. To polazi od samih ljudi i njihove osobne odgovornosti. Morate nam garantirati da ćete se maksimalno angažirati da smanjite smrtnost na cestama Šibensko-kninske županije. Mi slijedimo nacionalni program koji smo zacrtali, a to je da broj poginulih na cestama Hrvatske bude pet poginulih na sto tisuća stanovnika. Skandinavske države već govore o nula poginulih u prometu – rekao je Borovec koji je pohvalio i rad policajaca na hvatanju piromana u županiji.

Novih pet godina je pokazatelj dobrog rada koji je prepoznat od strane resornog ministarstva, poručio je Kostanić.

– Kao što je načelnik rekao, naši najveći izazovi su upravo ljetna turistička sezona koja je na izmaku. Usprkos povećanom priljevu turista, polučili smo dobre rezultate jer nije bilo nekih jačih kaznenih i prekršajnih djela koji bi uznemirili javnost i naše goste – naglasio je Kostanić te istaknuo da turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije.

Ovo ljeto bilo je karakteristično po eskalaciji požara pa je cijeli operativni sastav policije, posebice u kolovozu, bio angažiran na pronalasku piromana, stoga je otkriven veliki broj palitelja. Ove godine policajci su riješili i jedno dvostruko te trostruko ubojstvo na šibenskom području, a kako kaže Kostanić, imali su u tim slučajevima veliku pomoć građana. U njegovoj policijskoj upravi riješili su i djela gospodarskog kriminala u kojima je šteta preko 200 milijuna kuna.

Na novinarsko pitanje što bi izdvojio kao svoj najveći uspjeh u proteklih devet godina, Kostanić je odgovorio da je upravo kontinuitet rada ono što izdvaja Policijsku upravu šibensko-kninsku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.