Šibensko-kninska županija povećala broj stipendista na 79 učenika i studenata

Šibensko-kninska županija od ove školske i akademske godine stipendira novih 23-oje učenika i studenata. S njima je danas ugovore potpisao Zoran Smolić, zamjenik župana.

-Financijska potpora našim učenicima i studentima ima za cilj poboljšanje njihovog materijalnog statusa i motivira ih za odabir zanimanja koja su tražena na tržištu rada te im se tako otvara mogućnost da se zaposle i ostanu živjeti u svome mjestu i županiji, kazao je Zoran Smolić.

stipendije-7

Kako je nekoliko stipendija išlo studentima Medicinskog fakulteta i FESB-a u Splitu, dožupan je u šali dometnuo, kako bi se moglo reći i da potičemo stvaranje izvoznih proizvoda.

Šest učeničkih stipendija po 400 kuna mjesečno dobili su učenici koji se školuju za deficitarna zanimanja, a 17 studentskih stipendija u mjesečnom iznosu od 600 kuna raspoređeno je na osam studenata prve godine sveučilišnih studija za deficitarna zanimanja, pet studenata više godine sveučilišnih studija i četvero studenata stručnih studija.

stipendije

Potpisivanjem današnjih ugovora Šibensko-kninska županija u ovoj školskoj i akademskoj godini podupire u školovanju devet učenika i 70 studenata.U proračunu je za sljedeću godinu Županija osigurala 410 tisuća kuna za učeničke i studentske stipendije, što je na razini ovogodišnjih izdvajanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.