Šibensko-kninski maslinari i uljari na Noćnjaku pokupili 16 medalja

Maslinari i uljari iz Šibensko-kninske županije osvojili su 16 medalja na 19. međunarodnoj manifestaciji maslinara i uljara ‘Noćnjak’, završenoj sinoć u Jelsi.

Zlatnu medalju za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog ulja sorte oblica osvojili su OPG Radoslav Županović iz Kruševa i Željko Vulin iz Vodica.

Zlatnu medalju za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti osvojili su Tomislav Duvnjak iz Vodica, OPG Nikola Badžim iz Čvrljeva i Niko Palinić iz Šibenika, u istoj kategoriji za krvavicu zlatna medalju za kvalitetu dobio je Centar maslinovog ulja sv. Ivan iz Vodica, za otvoreno ulje oblice zlato je pripalo Udruzi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije iz Šibenika, Ivici Ercegoviću iz Šibenika i Nevenu Grabovcu iz Šibenika, a zlatne medalje za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog ulja sorte duška osvojili su Raol i Rato Kožulić iz Murtera.

ulje-rider

Srebrnu medalju za kvalitetu pakovine ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti osvojio je OPG Vinko Gulin.

Srebrne medalje za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti osvojili su Centar maslinovog ulja sv. Ivan iz Vodica, Tatjana i Zoran Smolić, Ante Špadina iz Tišnjanske dubrave, Nino Šurija iz Vodica te Dražen Belamarić iz Šibenika, za otvoreno ekstra djevičansko maslinovo ulje sorte oblica zlato je osvojio Jerko Banovac iz Brodarice.

Brončane medalje za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti osvojili su OPG Goran Lasan iz Vodica te Udruga hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Šibensko-kninske županije iz Šibenika.

U posebnoj kategoriji za proizvode od maslinova ulja i drva masline, Pirovčanka Mirjana Kukrić dobila je zlatne diplome za svoje ogrlice, naušnice i prsten od masline te srebrnu diplomu za narukvicu od maslinova drva.

Brončanu diplomu za svoj liker od masline dobio je OPG Radoslav Županović iz Kruševa.

‘Noćnjak 2017.’ održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i Ministarstva poljoprivrede. Inače, na ovogodišnjem Noćnjaku zaprimljeno je ukupno 394 uzoraka, od čega 97 pakovina maslinovog ulja, 210 otvorenih maslinovih ulja i 87 proizvoda od masline. Uzorci su pristigli iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Hrvatski maslinari dostavili su 254 uzorka, a inozemni maslinari 54 uzorka, od kojih je najveći broj pristigao iz Slovenije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.