Šibensko-kninsku županiju posjetilo izaslanstvo kineske pokrajine Guangdong

U službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji danas boravi delegacija izaslanika kineske pokrajine  Guangdong smještene na obali Južnokineskog mora, gospodarski najrazvijenijeg dijela Kine. Izaslanstvo  čine Wang Zhongbing, generalni direktor Instituta za ocean i ribarstvo  pokrajine Guangdon, Wang Huajie, ravnatelj Instituta za ocean i ribarstvo u pokrajini Guangdong; Chen Wen ravnatelj odjela za znanost, tehnologiju i vanjsku suradnju; G. Chen Hailiang, ravnatelj Nacionalnog ureda za upravljanje prirodom te Liu Chunshan, viši inženjer u Institutu.

Domaćini u Šibensko-kninskoj županiji, zamjenik župana Nikola Blažević sa suradnicama; pročelnicom Ureda župana Senkom Bilać; pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo Marlenom Floigl i višom savjetnicom za pomorstvo i koncesije Lidijom Bralić, predstavili su kineskoj delegaciji gospodarske potencijale Šibensko-kninske županije i mogućnosti ulaganja u održivi razvoj energetike i turizma na ovom području.

K5

– Zadovoljstvo mi je što vas imamo priliku ugostiti u Šibensko-kninskoj županiji koja se, osim svojim prirodnim ljepotama, može pohvaliti izvrsnom prometnom povezanošću s ostatkom Republike Hrvatske, što je čini vrlo atraktivnom za gospodarska ulaganja. Naša je županija do Domovinskog rata imala izrazito razvijenu industriju, posebice metaluršku, koju smo, u jednom drugačijem obliku, uspjeli obnoviti  i koja čini jednu od najvažnijih gospodarskih grana Šibensko-kninske županije. Osim toga, u našoj se županiji stanovništvo tradicionalno bavi poljoprivredom, s naglaskom na maslinarstvo i vinogradarstvo te turizmom koji jedna od najvažnijih gospodarskih grana naše županije- kazao je zamjenik župana Nikola Blažević.

K8

U pratnji kineske delagacije bili su i predstavnici Ribarske zadruge Adria iz Tribunja; direktorica Zadruge Mateja Branica i stručna suradnica Ivana Bračanov, te zamjenik načelnika Općine Tribunj Ante Perkov sa suradnicom Davorkom  Brajković, koji su potencijalne ulagače potom odveli u obilazak Ribarske zadruge Adria i ribarske luke te im predstavili projekte Općine Tribunj koja ima dugu i bogatu ribarsku tradiciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.