Šibenskoj bolnici 46 milijuna kuna za dnevnu kirurgiju, trafostanicu i ‘magnet’

Ravnateljica šibenske Opće bolnice Sanja Jakelić nazočila je danas u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisivanju projekta dnevne bolnice za oftalmologiju i dermatologiju, kao i za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu te građenja trafostanice. Projekt je težak 46,1 milijun kuna, a šibenska bolnica iz EU fondova je povukla gotovo cijeli iznos potreban za gradnju potrebnih objekata i nabavu uređaja.

– Točno koliko smo planirali, toliko smo i dobili. To će jako puno značiti za naše pacijente jer će smanjiti liste čekanaj, što je, uostalom, i glavni cilj projekta. Dakle, bit će smanjene liste čekanja u područjima jednodnevne kirurgije i dnevnih bolnica. To obuhvaća i dijangostiku magnetne rezonance. U konačnici, točekujemo smanjenje akutnih i povećanje dnevnih kreveta, odnosno kvalitetniju, bržu i jednostavniju uslugu – naglasila je Jakelić.

Zgrada, koju bolnica sada koristi kao očni dispanzer, će biti srušena te će biti izgrađena nova na tri etaže s otprilike 1200 kvadratnih metara. Magnet će biti smješten na području sadašnjih ortopedskih ambulanti i na dijelu parkinga Objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

– Rokovi već teku, a mi trebamo sve dovršiti do 10. prosinca 2019. godine. Već od ponedjeljka krećemo s radovima, a važno je spomenuti da će nadzor obavljati agencija SAFU – rekla je Jakelić.

Alternativna lokacija za funkcioniranje oftalmološke klinike bit će u produžetku današnje onkologije, to jest na prostorima stare psihijatrije.

Osim bolnice, EU sredstva su povukli iz Šibensko-kninske županija za sva tri doma zdravlja kojima će unaprijediti zdravstvenu uslugu na području županije. Ukupna vrijednost tog projekta je 6,7 milijuna kuna, a od Europe su dobili 5,7 milijuna kuna.

Inače, resorna ministrica Gabrijela Žalac, zajedno s ravnateljem SAFU-a Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je sedam ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava. Događaju su prisustvovali i ministar zdravstva Milan Kujundžić te predstavnici Ministarstva uprave i Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Šibenska bolnica očekuje 47 milijuna kuna za dnevnu oftalmologiju i ‘magnet’

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.