Šibenskoj bolnici dodijeljena Povelja Republike Hrvatske zbog doprinosa u zdravstvenoj zaštiti

Ured predsjednice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja brojnim sportašima, znanstvenicima i kulturnim djelatnicima za njihov doprinos na različitim poljima društvenih djelatnosti, a među nagrađenima je i šibenska bolnica,objavljeno je na stranicama Ureda Predsjednice.

Općoj bolnici Šibenik na svečanoj ceremoniji uručenja odlikovanja na Pantovčaku danas je uručena Povelja Republike Hrvatske za osobit i dugogodišnji doprinos u zdravstvenoj zaštiti građana grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske u cjelini, a u prigodi 210. obljetnice osnivanja i djelovanja koju je preuzela ravnateljica Opće bolnice Šibenik Sanja Jakelić.

Ured predsjednice
Ured predsjednice

Opća bolnica Šibensko-kninske županije utemeljena je davne 1807. godine. U svojoj dva stoljeća dugom djelovanju ostala je upisana u povijest kao bolnica sa prvim odjelom psihijatrijske njege, prvim RDG aparatom i prvim dezinfikatorom u Dalmaciji. Prva je dalmatinska bolnica u kojoj je još 1911. izvršena podjela na odjele, a prva je hrvatska i južnoeuropska bolnica u kojoj je uspješno izvršena operacija na srcu 1939. godine.

Ured Predsjednice
Ured Predsjednice

Danas je Šibenska bolnica moderna županijska bolnica opremljena suvremenim dijagnostičkim aparatima, novom poliklinikom i obnovljenim odjelima u kojoj radi 860 djelatnika. Kroz bolničke odjele godišnje prođe čak 11 tisuća pacijenata, a kroz njene polikliničke ambulante  čak 346 tisuća pacijenata godišnje.

Župan Goran Pauk je u srpnju ove godine uputio pismeni poticaj Državnom povjerenstvu za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske. Prijedlog je upućen za dodjelu Povelje Republike Hrvatske Općoj bolnici Šibensko-kninske županije zbog osobitih zasluga u zdravstvenoj zaštiti građana Šibenika, Šibensko-kninske županije i Hrvatske u godini proslave 210. obljetnice utemeljenja ove ustanove.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.