Nagrade i drniškom Dalmacijavinu te Babiću Ante Duvnjaka

Šibenskoj Vinoplod Vinariji tri zlata i dva srebra na Sabatini 2019.

Vinoplod Vinarija Šibenik dobila je tri zlatne i dvije srebrne medalje, a Dalmacijavino iz Drniša jednu zlatnu, dvije srebrne i tri brončane medalje za svoje proizvode na upravo završenom 29. Međunarodnom susretu vinogradara i vinara ‘Sabatina’ u Trogiru.

Zlatne medalj šibenski je Vinoplod dobio za prošek Jakov iz 2015. godine, liker Aroniju te Travaricu, dok su srebrnom medaljom nagrađeni liker Višnja i Pelinkovac.

Vinjak Vecchia drniškog Dalmacijavina okitio se zlatom, srebrnu medalju dobili su za za buteljirano vino Sveta Cecilija berbe 2018. godine i za Prisku, a bronca je pripala Merlotu iz 2016., Debitu iz 2018. te prošeku Dioklecijan.

Na Sabatini je ove godine srebrne diplome u kategoriji mladih i otvorenih vina dobio Ante Duvnjak iz Vodica za Babić iz 2017. i 2018. godine.

Sabatinu, jednu od najstarijih smotri vinara, organizira Zadružni savez Dalmacija, a

Ovogodišnja Sabatina, koja je sinoć kasno završila u Trogiru, pamtit će se i po ukupno 369 uzoraka te više od tisuću sudionika iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja koji su mogli razgledati sajam vinogradarstva i vinarstva, burzu i izložbu vina i proizvoda od grožđa i vina. Održano je više znanstveno-stručnih skupova o zaštićenoj oznaci izvornosti, kulturi pijenja vina i Zakonu o vinu, a prvi put tijekom trajanja sajma sudionici i gosti su se mogu alkotestirati da je svatko mogao provjeriti kako na njega utječe određena količina vina.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.