Sin poginulih Talijana: ‘Horvatinčić laže, nikad nam nije ponudio odštetu’

Federico Salpietro, sin talijanskih supružnika koji su 2015. poginuli u naletu Horvatinčićeva glisera, demantira tvrdnje kako im je poznati poduzetnik nudio odštetu.

Uoči sutrašnjeg izricanja presude, Salpietro za Novu TV tvrdi kako Horvatinčić njegovoj obitelji nikada nije ponudio financijsku odštetu.

– Gospodin Horvatinčić kazao je kako je bio spreman meni i mojoj sestri isplatiti odštetu. Ovim putem želim naglasiti da nam nikada nije ponudio konkretan iznos novca. On ima broj mog računa, a moji su mu odvjetnici rekli da ponudi određeni iznos što on nikada nije učinio-  kaže Salpietro.

‘Horvatinčić laže’

Sin poginulih Talijana tvdi kako je Horvatinčić lagao na sudu.

– Kako čovjek koji uporno laže može biti iskren kad govori o ‘sinkopi’ koja je po svojoj definiciji nedokaziva. Da je Horvatinčić nevjerodostojan svjedoče činjenice da je odmah nakon nesreće nacrtao njenu skicu, da je izjavio kako su svi brodski sustavi bili pokvareni te da je moje roditelje pokušao upozoriti mahanjem- kaže Federico.

Ističe kako je Horvatinčić na sudu kazao kako njega i njegovu sestru nikada nije tražio novac, a da postoji dokument koji dokazuje da je tražio 214.397,30 eura odštete za svoje plovilo.

Smiješno opravdanje

– Sve ovo svakoga bi trebalo uvjeriti da je riječ o čovjeku koji je ubio naše roditelje i uništio nam živote, a to ne želi priznati te se pokušava spasiti lažima- kazao je .

Nada se kako će pravda biti zadovoljena te da će ‘smiješno opravdanje sinkopom’ tako biti i okarakterizirano, prenosi dnevnik.hr

– Gospodin Horvatinčić mora biti čovjek i preuzeti odgovornost, kaže.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.