Sin poginulih Talijana nakon presude Horvatinčiću: ‘Hrvatska nije sigurna zemlja!’

Tomislav Horvatinčić oslobođen je optužbi za pomorsku nesreću u kolovozu 2011. kada su kod Primoštena u srazu njegove jahte i talijanske jedrilice poginuli supružnici Salpietro.

Sin poginulih Talijana Federico Salpietro za RTL je komentirao  presudu.

– Iskreno, ja sam…  To je nevjerojatno jer od studenog 2015. godine, nikakvi novi dokazi nisu izneseni pred sudom, a presuda se u potpunosti promijenila. Ne razumijem što se dogodilo. Može se dokazati da je Horvatinčić izrekao puno laži. Nakon nesreće kroz crtež je opisao nesreću, ali kako je mogao to napraviti ako je imao sinkopu? Straši me pomisao o budućnosti Hrvatske jer sad svatko tko izazove nesreću može reći da je imao sinkopu. U ovom trenutku ne osjećam da je sigurno vratiti se u Hrvatsku. Prošli put kad sam bio u Hrvatskoj, bio sam sretan, ali kako se sada mogu vratiti? Ovo suđenje je bilo doista čudno, to nije moje mišljenje, to je činjenica. Tako da trebamo doznati istinu, svi zajedno, tako se osjećam, kazao je Federico Salpietro.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.