Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misu za blagdan svetog Mihovila

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će svečanu misu za blagdan svetog Mihovila u Šibeniku 29. rujna.

Program proslave zaštitnika Šibenske biskupije i grada Šibenika, započinje već ove srijede u katedrali svetog Jakova misom i devetnicom šibenskom zaštitniku u 18,30 sati.

Misa za obljetnicu preminuća službenice Božje majke Klare Žižić održat će se u crkvi svetog Lovre, a do 29. rujna katedrala sv. Jakova bit će mjesto održavanja misa za mlade, bračne parove s obnovom bračnih obećanja, za osobe s posebnim potrebama i tako redom.

U srijedu 27. rujna održat će se misa za pripadnike Policije uprave šibensko-kninske uz blagdan svetog Mihovila kao zaštitnika policije.

Dan prije blagdana u 19 sati navečer održat će se otvaranje svetkovine s pjevanim povečerjem uz obećanja katoličkih skauta, te prigodni koncert.

Na sam blagdan šibenskog zaštitnika u 10 sati ujutro počinje svečana procesija gradom do katedrale, nakon čega slijedi svečana misa koju predvodi sisački biskup Vlado Košić.

Inače, biskup Košić više je puta dizao buru u javnosti svojim izjavama. Jedna od njih je kada je podršku HNS-a Vladi Andreja Plenkovića nazvao HDZ-ovom političkom prostitucijom. Plenković je tim potezom, kako je govorio Košić, pokazao potpunu neosjetljivost i vrijednosti koje gaji većina hrvatskog naroda. Također, nedavno je priveden i pritvoren 69-godišnji Ilija Komšić iz Tisnoga, koji je prijetio smrću biskupu Košiću. Prijetio mu je da će ga zaklati kao i sve njegove uz uvrede prema obitelji i Katoličkoj crkvi. Jedna od njegovih izjava koja je bila poprilično kontroverzna jest traženje ostavke ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da podnese ostavku jer je ‘protuhrvatska vlast’ u Kninu na proslavi Dana pobjede privela veterane…

blagdan devetnica sv mihovil

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.