Škura bura osvojila Šibenik i ostaje kod nas još koji dan

Obilnija kiša je, kako to često biva, zaobišla Šibenik, ali je zato sinoć bila napeta borba bure i juga baš na našim prostorima. Pobijedila je bura koja je sinoć imala udare i iznad 70 kilometara na sat, a danas se, po Meteoalarmu, očekuju naleti i do 110 kilometara na sat. U večernjim satima automatska postaja Šibenik Metea dojavila je snijeg i susnježicu u Golubiću kod Knina.

U ovim trenutcima bura doseže 60 kilometarana sat. Na šibenskom je području oblačno s mjestimičnom kišom i uz jednoznamenkaste temperature zraka. U 6 sati samo je u Rogoznici izmjereno 12°C, Pirovac, Skradin i Drniš mjere 9, Šibenik, Vodice i Žirje 8, a u Kninu je 6°C.

sibenik14112017

Danas će biti pretežno oblačno, mjestimice s kišom, u gorju snijegom. Na Jadranu jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura između 9 i 12 °C. U gorju temperatura većinom između -2 i 2 °C.

I sljedećih dana zbog blizine ciklone u našim krajevima će prevladaviti pretežno oblačno vrijeme uz povremenu slabu kišu. Puhati će jaka bura, a temperature zraka kretati će se od 6 do 10 °C.

U srijedu će bura prolazno oslabiti i do subote će prevladavti djelomice do pretežno sunčano i stabilno vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Temperature zraka će biti u manjem porastu i kretati se od 6 do 15 °C.

U drugom dijelu vikenda je izgledno novo pogoršanje vremena uz ciklonu, buru i ponovno hladnije vrijeme.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.