Slavlje u Šibeniku uz pravo ‘Miholjsko ljeto’, a onda nas preuzima sv. Ilija Gromovnik

Još malo ćemo uživati u ‘babljem ljetu’ ili u sunčanom i toplom vremenu dostojnom ‘Miholjskog ljeta’, kako se u nekim krajevima, po blagadanu sv. Mihovila koji danas slavimo u sunčanom Šibeniku, naziva ovo toplo razdoblje na početku jeseni. Frontalni poremećaji nalaze se zapadno od naših krajeva i od vikenda će se postupno približavati Jadranu.

dan-grada-sveti-mihovil-procesija-290916-14

Nad Šibenikom, kojeg ne štite ni visoke zidine ni more što ga okružuje, već ga čini sigurnim u svaka doba zaštita njegovog gospodara, jutro nagovještava ugodan blagdanski dan. Vedro je i puše slaba do umjerena bura. Temperatura zraka u 6.00 sati u Šibeniku je iznosila 15°C. Rogoznica jutros mjeri 18°C, Pirovac 17, Skradin 15, Vodice i Knin 14, a u Drnišu je bilo 12°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će danas sunčano, ponegdje čak i vedro, uz buru pa maestral. Temperatura zraka poslijepodne od 23 do 25 °C, dok će temperatura mora biti između 20 i 22 °C.

Na većem dijelu Jadrana do ponedjeljka pretežno sunčano, ponegdje i vedro, tijekom vikenda uz povremeno više oblaka osobito na jugu. Od ponedjeljka uz okretanje vjetra na jugozapadne smjerove nastupiti će predfrontalna aktivnost koja će nas glavninom zahvatiti u noći sa utorka na srijedu kada se uz neznatno niže temperature zraka očekuje kiša i grmljavinski pljuskovi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.