Slovenac (30) pokušao kamperom iz Strmice u Italiju prošvercati migrante. Stigao je samo do Knina

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je u srijedu priveden 30-godišnji državljanin Slovenije zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, priopćili su iz ODO-a

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u utorak u Strmici, po dogovoru s dvije za sada nepoznate osobe da za iznos od 150 eura po osobi preuzme i preko teritorija Hrvatske i Slovenije do Italije preveze skupinu migranta, koji su prethodno ilegalno prešli granicu Bosne i Hercegovine i Hrvatske i koji su ga čekali na granici, kamperom slovenskih registracija došao po migrante na dogovorenu lokaciju, smjestio ih u vozilo i s njima nastavio vožnju. Na izlazu iz Knina u 9.05 sati zaustavili su ga policijski službenici Policijske postaje Knin koji su u vozilu zatekli skupinu migranta.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je donijelo rješenje o provođenju istrage, a sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo je da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od bijega. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i  30-godišnjaku odredio istražni zatvor.

Zbog omogućavanja ilegalnog boravka u Hrvatskoj drugim osobama iz koristoljublja propisana kazna je od jedne do osam godina zatvora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.