Slušajte svoje zglobove i do večeri se sjetite gdje vam je kišobran

Vjetar u okretanju na jugo i tlak zraka u padu naznaka je promjene vremena koja nas očekuje krajem dana te u noći na utorak. Jutro je na šibenskom području vedro bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i Jezerima 14°C, na Žirju 13, u Murteru 12, u Šibeniku 11, u Vodicama i Skradinu 10, u Primoštenu 9, a u Kninu i Drnišu 5°C.

Od vedrog jutra tijekom dana bit će sve više oblaka, a na sjevernom Jadranu već može biti i kiše. Kako dan bude odmicao tako će se kiša širiti i na ostatak sjevernog Jadrana, a onda i prema Dalmaciji te konačno i nad zapad unutrašnjosti. Jugo već prijepodne, a danju u jačanju pa će poslijepodne na moru biti umjereno i jako, na otvorenom moguće i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu od 20 do 25 °C.

Na Jadranu u noći na utorak može biti i izraženijih pljuskova te grmljavine. U utorak u početku promjenjivo i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše i to više na južnom te dijelu srednjeg Jadrana. Bura će se opet proširiti nad veći dio Jadrana dok će prema južnom te dijelu srednjeg puhati istočni i jugoistočni vjetar. Temperatura zraka u padu.

U srijedu će bura slabiti, bit će uglavnom suho, ali ne potpuno vedro uz blagi rast temperature zraka.

Prema kraju radnog tjedna te za vikend postoji mogućnost spuštanja još jedne fronte sa sjeverozapada uz produbljivanje ciklone nad Sredozemljem te Jadranom što bi dovelo do novog pogoršanja vremena.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.