Smirivanje bure, a jugo će do ponedjeljka navući kišne oblake

Jaka i olujna bura, čiji su orkanski udari na mostu preko Krke dosezala sinoć i 115 kilometara na sat, prijepodne će oslabjeti, a već u nedjelju će jačati južina. U nedjelju toplije, uz južinu, do večeri ponegdje i kišu, u višem gorju i snijeg.

Na šibenskom je području jutro je vedro uz jaku do olujnu buru. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je u Pirovcu, Murteru i Jezerima 4 °C, u Šibeniku, Skradinu i Rogoznici 3, u Vodicama, Drnišu i Primoštenu 2, u Kninu i na Miljevcima 1, u Oklaju i Golubiću 0, a na Promini -3 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas suho i barem djelomice sunčano, uz više oblaka tijekom jutra. Prvi će dio dana još obilježiti jaka i olujna bura koja će postupno slabjeti i okrenuti poslijepodne na sjeverozapadnjak. More umjereno valovito i valovito, smirivat će se. Najviša dnevna temperatura zraka na Jadranu od 6 do 11 °C.

Potkraj nedjelje kiša na sjevernom Jadranu, potom u ponedjeljak, kada može biti izraženijih pljuskova i drugdje. U utorak i srijedu pak kiša još uglavnom prema jugu i na otvorenome moru. U nedjelju će zapuhati jugo koje će jačati i početkom tjedna okrenuti na jugozapadnjak, pri čemu će temperatura zraka porasti.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.