Novi šef škole

Smolić još nije postao ravnatelj Gimnazije. Čeka se amen Vijeća roditelja koji se jučer nisu uspjeli sastatiFoto: Arhiva/Šibenski portal
Zoran Smolić/Arhiva

Vijeće roditelja Gimnazije Antuna Vrančića nije se jučer sastalo i donijelo svoju odluku o podršci nekom od kandidata za ravnatelja te škole jer ih nije bilo dovoljno za kvorum. Podsjetimo, za ravnatelja se natječu bivši dožupan Zoran Smolić i Eleonora Rupić, profesorica engleskog jezika iz Industrijsko-obrtničke škole, a Radničko i Nastavničko vijeće već su dali svoju podršku Smoliću.

Kako u Školskom odboru sjedi sedam članova, odnosno predstavnik Vijeća roditelja, Radničkog vijeća, kao i dva predstavnika Nastavničkog vijeća, roditeljska podrška Smoliću zapravo bi bila imenovanje njega za ravnatelja jer bi imao četiri od sedam potrebnih glasova.

Ostala tri člana Školskog vijeća su predstavnici Županije, a kako doznaje Šibenski portal, Smolić ima podršku institucije u kojoj je nekoć bio treći čovjek. Uostalom, iz Školskog odbora su više puta naglašavali kako će poštivati odluku profesora, roditelja i radnika.

Sljedeći sastanak Vijeća roditelja zakazan je za večeras kada će biti poznata odluka roditelja. Kako nam tvrde izvori iz Gimnazije, roditelji će gotovo sigurno izabrati Smolića. Nakon toga će u zakonskom roku biti sazvana sjednica Školskog odbora na kojima će predstavnici roditelja, profesora i radnika glasati u skladu s odlukama vijeća.

Inače, Smolić i Rupić su ovoga tjedna predstavili svoje programe, a Radničko vijeće bivšem dožupanu dalo je 44 glasa, dok je osam članova glasalo za Rupić. Veliku većinu glasova dobio je i od Nastavničkog vijeća gdje je za njega glasalo 39, a za Rupić šest članova.

Uz njih dvoje na natječaj se javio i Emil Božikov, no Školski odbor je nakon vrednovanja kompetencija i bodovanja, prednost dao Zoranu Smoliću i Eleonori Rupić. Na prvom natječaju jedini kandidat bio je upravo Božikov protiv kojega su rezolutno bili profesori i radnici Gimnazije zbog čega je Školski odbor raspisao novi natječaj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.