Smolić o Beljakovoj podršci HDZ-ovoj Vladi: Tek sad nije jasno zašto je nas stotinjak suspendirano

To što je HSS dao potpise svojih pet saborskih zastupnika HDZ-u za sastavljanje Vlade, za Zorana Smolića, suspendiranog predsjednika šibensko-kninske organizacije HSS-a, nije iznenađenje.

– Sve što dolazi od Kreše Beljaka, za mene nije iznenađenje jer je očito  riječ o čovjeku koji jedan dan govori jedno, drugi dan drugo. Ako je to odluka Predsjedništva stranke, a jeste, ako ju je Beljak osporavao, a jeste, znači da su se dečki zaigrali, umjesto da budu ozbiljni. Ovo nije šala, to je ozbiljna politika i sad bi trebalo znati zašto je HSS dao tih pet ruku, jeli dogovor podrške zbog programske osnove ili nekog drugog  interesa, mišljenja je Smolić.

Smolić također misli da Beljak, kad je već odlučio podržati buduću HDZ-ovu Vladu, nije trebao suspemdirati članove koji su također to htjeli i koji su se protivili odluci da HSS bude dio SDP-ove Narodne koalicije.

– Nije problem u tome s kim će HSS, nego je stvar principa. Moramo znati zašto smo sad podržali Plenkovića u sastavljanju Vlade. Treba li sad suspendirati Beljaka zbog toga što je promijenio mišljenje, jer je on dio nas suspendirao upravo zato jer smo mislili drugačije, kaže Smolić.

Smolić kaže i da je on još uvijek suspendiran iako se,  nakon otkazivanja izborne skupštine, dade zaključiti da ta odluka više nije na snazi.

– Navodno je izborna skupština upravo otkazana upravo zbog suspenzija jer je Beljak kazao da želi omogućiti kandidature suspendiranih članova. Tek ćemo vidjeti što je na stvari jer da je mislio odluku provoditi do kraja, ne bi otkazao skupštinu na kojoj mi ne bismo mogli sudjelovati. U svakom slučaju, Beljak nastavlja raditi štetu HSS-u i to je najveći problem, kaže Smolić.

Podsjetimo, odluku o suspenziji stotinjak članova Beljak je donio 11. rujna, a među njima je i Zoran Smolić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.