Snijeg na Dinari i Promini, ali i u prigradskim naseljima Splita

Preko Dalmacije prolazi danas očekivana hladna fronta i njezin prolazak mjestimice je popraćen jačim grmljavinskim nevremenom. Dijelove Dalmacije zabijelila je tuča, a na moru pored Splita pojavila se i pijavica, javlja portal Dalmacija Danas. U drugom dijelu dana počeo je nagli pad temperature zraka. Najviše je zahladilo u višem gorju. Na mjernim postajama na Biokovu i Dinari temperatura zraka se spustila na -5 Celzijevih stupnjeva, na Promini je samo 2 stupnja iznad nule, a na Svetom Juri zabilježeni su orkanski udari vjetra do 149 kilometara na sat.

Snijeg pada i na Mosoru, Svilaji, Motokitu, Promini, Kozjaku i drugim planinama, a pada i u dijelu Dalmatinske zagore. Zanimljivo, snijeg se spustio i u granice grada Splita, povremeno pada u Gornjem i Donjem Sitnom do samo 350 metara iznad mora. Sa zapada nam se približava kraj fronte i prolazna stabilizacija vremena prije novog vikend pogoršanja.

Snježnu mećavu s nadzorne web kamere projekta MeteoDinara s planinarskog skloništa Puma na Dinari (1630 mnv) pogledajte u videu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.