Sniježi u dijelu Dalmatinske zagore, bura usporava promet

Bura koja će danas jačati i do olujnih udara već stvara probleme i usporava promet. Kako javlja Hrvatski autoklub jak vjetar povremeno usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić te na autocesti A1 između južnog portala tunela Sveti Rok i vijadukta Božići gdje je ograničenje brzine na 80 kilometara na sat.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i lokalnoj cesti LC Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Snijeg povremeno pada u Lici i dijelu Dalmatinske zagore. U ostalom dijelu Hrvatske kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.