Solaris domaćin Državnog stručnog skupa učitelja i nastavnika matematike

Zamjenik šibensko – kninskog župana Nikola Blažević sudjelovao  je na svečanom otvaranju Državnog stručnog skupa učitelja i nastavnika matematike koji se do 25. travnja održava u Solarisu u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.

Skup se održava na temu ‘Funkcija matematike u emocionalnoj inteligenciji učitelja i obratno’  kroz predavanja i radionice za učitelje i nastavnike matematike o povezanosti matematike sa emocionalnom inteligencijom te njenoj važnosti u razvoju kompetencija učitelja za kreativno oblikovanje nastavnog procesa, poticanju motivacije učenika za razvijanje matematičkih vještina te trajnog i dubljeg matematičkog znanja, ostvarivanja uspješnih suradničkih odnosa te unapređenja komunikacije i vještine prezentiranja u raznim okruženjima.

Zamjenik župana Blažević u ime Šibensko – kninske županije kao domaćina održavanja skupa, prigodnim riječima pozdravio je sudionike skupa te im poželio plodonosan rad i ugodan boravak u našoj županiji.

Tijekom održavanja skupa stručni predavači prezentirat će razne metode učenja i poučavanja u cilju unapređenja učiteljskih vještina, oblika i metoda izvođenja suvremene nastave matematike. Posebna pažnja biti će posvećena pristupu učenicima s poteškoćama i oblicima rada sa nadarenim učenicima kao i posebnom uvođenju novih kurikuluma matematike Škole za život.

Svečano otvorenje svojim glazbenim nastupom uveličali su učenici Gimnazije Antuna Vrančića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.