Spomendan Rujanskog rata u petak će biti obilježen komemoracijama duž crte bojišnice

U povodu obilježavanja 27. obljetnice Spomendana Rujanskog rata komemoracije za smrtno stradale hrvatske branitelje bit će održane sutra u Šibeniku, Unešiću, Pakovu selu i Dragišićima. Prva komemoracija bit će u Šibeniku u 9 sati kod Spomen obilježja

smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga. I ove će godine biti pročitana imena 269 poginulih, nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te položeno cvijeće i zapaljene svijeće.

 

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije zajedno s izaslanstvima gradova i općina, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva branitelja, policije, vojske, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji te političkih stranaka predvodit će župan Goran Pauk, a na komemoraciji će sudjelovati i državni tajnik u Ministarstvu branitelja Ivan Vukić.

 

Kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, s početkom u 10 sati, izaslanstva će položiti cvijeće i zapaliti svijeće u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

 

Tijekom dana predviđene su komemoracije i duž crte bojišnice, odnosno u 11 sati kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Unešiću, zatim u 11,45 sati kod Središnjeg križa na mjesnom groblju u Pakovu Selu, te u 12,35 sati kod kapelice poginulim braniteljima u Dragišićima.

 

Podsjetim, Šibensko-kninska županija odredila je da se 22. rujan slavi kao Spomendan Rujanskog rata u znak sjećanja na dane kada je obranjen Šibenik i kada su stvarani uvjeti za konačno oslobođenje zemlje, a čime se želi sačuvati dostojanstvo Domovinskog rata i živih sudionika i pobjednika tog istog rata, a iznad svega odati počast našim slavnim vitezovima koji su položili svoj život za Domovinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.