Sporazum gradova i općina sa Županijom za razvoj širokopojasne infrastrukture

Između Šibensko-kninske županije kao nositelja projekta i jedinica lokalne samouprave u četvrtak su potpisani novi Sporazumi o suradnji na Projektu razvoja širokopojasne infrastrukture sljedeće generacije bespovratnim sredstvima EU na području Šibensko-kninske županije.

Sporazume je potpisao zamjenik župana Nikola Blažević s predstavnicima gradova Šibenika, Knina, Drniša, Skradina i Vodica te s predstavnicima općina Bilice, Primošten, Rogoznica, Biskupija, Civljane, Kijevo, Ružić, Unešić, Murter-Kornati, Ervenik, Kistanje i Promina.

Na potpisivanju Sporazuma zamjenik župana Blažević uvodno je pozdravio okupljene te naglasio da je Županija kao nositelj četiri plana razvoja širokopojasne infrastrukture na svom području pokrenula javnu raspravu, koja je u tijeku, nakon čega će se izraditi konačne verzije planova u sklopu Projekta.

Razloge za nove planove razvoja širokopojasne infrastrukture i novi Sporazum predstavio je Tomislav Majnarić, direktor konzultantske tvrtke Lator.

Javna rasprava temeljem nove podjele plana razvoja širokopojasne infrastrukture traje do 19. svibnja, te će se nakon odobrenja konačnih verzija planova od strane HAKOM-a, kao nositelja Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, projekti prijaviti na Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u postupku predodabira koji je otvoren do 17. lipnja ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.