Sportom u Advent: Drugačiji vikend na tvrđavi Barone

Iz Tvrđave kulture pozivaju Šibenčane da sa svojim obiteljima ovoga vikenda obiđu najljepši vidikovac u gradu, tvrđavu Barone, čiji će ulaz biti slobodan za sve posjetitelje.

U subotu od 11 sati nastavlja se Barone Marendin uz vrhunsku glazbu Mate Skračić Adaptive Quarteta. Svoj repertoar temelje na svjetski poznatim evergreenima u vlastitim aranžmanima s kombinacijom jazza, bluesa, soula i funka. U ugodnom ambijentu uživajte u pogledu na 18. Šibensku regatu krstaša čiji će start obilježiti pucanj iz topa sa šibenske rive. Nezaobilazne lokalne delicije moći ćete upotpuniti prvim kuhanim vinom ove godine na srednjovjekovnim zidinama.

Nedjelja je rezervirana za rekreativnu brdsko–biciklističku maraton utrku XCM Barone 2017. u organizaciji Biciklističkog kluba Fortica. Nakon savladavanja posljednje uzbrdice na njihovu putu, bicikliste nagradite aplauzom i razgledajte izloženu biciklističku opremu. Start utrke je u podne na Šubićevcu, a očekivani prolaz kroz ciljnu liniju je u 13 sati. Važno je napomenuti da će ulica koja vodi od nadvožnjaka Šubićevac do ulaza u tvrđavu Barone biti zatvorena za sav promet od 12 do 15 sati.

Ako ne stignete na popodnevni šušur, pridružite se u pogledu na tvrđavu sv. Mihovila koja će postati najveći adventski vijenac u gradu – i ne propustite čaroliju blagdanskog svjetla.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.