Sredina tjedna donosi veliku promjenu vremena

Razdoblje stabilnog vremena završava sredinom narednog tjedna kada slijedi izraženija promjena vremena uz kišu, a pred vikend jako i olujno jugo. Druga i nešto manja promjena vremena slijedi nam krajem idućeg vikenda i početkom novog tjedna.

Upad izražene hladne mase sa sjevera kontinenta nad Sredozemno more u drugoj polovici narednog tjedna formirati će Genovsku ciklonu koja će u odnosu na brzopotezne hladne fronte koje su u pravilu na Jadranu siromašne oborinama nakon sušnog početka godine napokon donijeti višednevne i konkretnije oborine.

Osim oborina očekuje nas i dosta vjetrovito vrijeme uzrokovanog velikom razlikom u tlaku zraka na relativno malom prostoru između Genovske ciklone i anticiklone koja će se povući istočnije od nas. Već od srijede zapuhati će slabo jugo koje će u drugom dijelu četvrtka i tijekom petka biti jako i olujno.

Vikend će donijeti prolazno smirivanje vremena prije druge ciklone koja će se već tijekom nedjelje preko Tirenskog mora približiti Jadranu.

Kako će se naši krajevi naći na prednjoj i toplijoj strani ciklona ne očekuje se znatnije zahlađenje vremena pa će temperature zraka ostati u višegodišnjim prosjecima za ovo doba godine, piše Šibenik meteo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.