Stečaj pred vratima primoštenskih hotela: Kerekes se mora odazvati pod prijetnjom privođenja

Sutkinja šibenske Stalne službe Trgovačkog suda u Zadru, Tina Grgas, sazvala je za 13. listopada ročišta radi očitovanja i rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka nad turističkom kućom ‘Primošten’ d.d. Na ročišta su obavezni doći Laszlo Attila Kerekes, predsjednik uprave ‘Primoštena’ d.d. i Lidia Deme Deže, članica uprave, podnositelj prijedloga Financijska agencija i pravna osoba koja obavlja poslove platnog prometa za dužnika.

Ako Laszlo Attila Kerekes i Lidia Deme Deže ne pristupe na navedeno ročište ili u daljnjem tijeku postupka budu odbijali davanje odgovarajućih obavijesti sudu i drugim tijelima stečajnog postupka, sud je odredio da će biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna te će se za sljedeće ročište odrediti njihovo prisilno dovođenje od strane policijskih službenika.

Naime, nakon što je sutkinja Terezija Goreta, u ožujku ove godine, odbila prijedlog predstečajne nagodbe za trgovačko društvo ‘Primošten’, kako je Šibenski portal već pisao, na prijedlog Financijske agencije, 1. rujna, pokrenut je prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečaja nad primoštenskom hotelskom kućom.

zora_primosten_

U Prijedlog predstečajne nagodbe, kako je utvrdila sutkinja Goreta, raspolagano je nekretninom kat.čest.14909/3 K.O. Primošten, a koja predstavlja pomorsko dobro. Kako bi u tom slučaju stranke raspolagale nekretninom koja je po svojoj naravi stvar izvan prometa, a kako na te činjenice sud pazi po službenoj dužnosti, sud je nagodbu odbio.

Inače, u postupku predstečajne nagodbe utvrđeno je da ‘Primošten’ d.d. duguje više od 118 milijuna kuna, od čega 84 milijuna kuna mađarskoj CIB banci, a 17,5 milijuna kuna Diamant Marini. Dug prema Ministarstvu financija iznosi više od 3,7 milijuna kuna, a milijun kuna ‘Primošten’ d.d. duguje Općini Primošten.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.