Budite oprezni

Stiglo najavljeno nevrijeme: Zabilježeno preko 2.000 munja, u Zadru pada ogromna kiša

Najavljeno nevrijeme stiglo je u Dalmaciju. Najprije je zahvatilo Istru, a potom se fronta spustila prema Zadru i Šibeniku. U kratkom vremenu Skradin je dobio najviše kiše, 24 litre po četvornome metru. Slijedi ga Rogoznica sa 23 litre po četvornome metru, a u Vodicama je palo 15 litara.

Cijeli Jadran i dalje je u crvenom zbog velike opasnosti od nevremena. Grmljavinska linija proteže se duž cijele obale, a većina brodskih linija prema otocima je u prekidu. Istramet je objavio kako radar registrira i preko dvije tisuće udara munja.
RANIJE

Uskoro će se naše područje naći pod utjecajem još jedne ciklone koju nagoviještava olujno jugo. Pogoršanje vremena donosi fronta položena od otvorenog mora sjevernog Jadrana preko Italije i Tirena, a zahvatit će najprije sjeverni, potom srednji i navečer južni Jadran.

Jugo koje puše dodatno će ojačati narednih sati na području Dalmacije, a na sjevernom Jadranu nailaskom fronte jugo će naglo padati i okretati na lebićadu i pulentačinu. Kako fronta bude napredovala prema Dalmaciji tako će i kod nas jugo slabjeti.

Nailaskom fronte valja računati na pljuskove i grmljavinu, lokalno i obilne, a osobito na području Dalmacije može biti i jačeg grmljavinskog nevremena uz mogućnost tuče odnosno pojave pijavica na moru.

Neke rive već su poplavljene pod naletima orkanskog juga, pa tako i vodička na kojoj u nedjeljno jutro prođe tek pokoji automobil.

Vremenska prognoza by Silvio javlja kako fronta već noćas odlazi od nas, pa nas sutra čeka stabilnije vrijeme. Jako jugo postupno će slabiti i okretati na oštro i lebić, te kasno navečer dodatno oslabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, izvijestio je Šibenik Meteo. Ipak, pribiližava nam se u novom tjednu još jedna ciklona s kojom će ponovno jačati jugo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.