Stipe Petrina ‘zadrvenio’ kada je njegov vijećnik spomenuo građanski rat u Hrvatskoj

Do trenutka kada je sa govornice, na danas održanoj turbulentnoj i kaotičnoj sjednici Skupštine Šibensko-kninske županije, Stevo Žeželj izgovorio kako je u Hrvatskoj vođen građanski rat, Stipe Petrina je vrlo agresivno i neprekidno upadao u riječ svima, otimao mikrofone i uzurpirao govornicu.

U raspravi o lovištima na području županije za riječ se javio Stevo Žeželj, vijećnik srpske nacionalnosti sa Nezavisne liste Stipe Petrine, koji je u Skupštinu ušao kao 42. vijećnik popunjavajući zakonsku kvotu za predstavnike manjina.

– Ja sam povratnik iz Italije prije četiri godine, a i prije rata sam bio lovac. Sada, svaki put kada zatražim dozvolu za posjedovanje i nošenje lovačkog oružja dobijem odbijenicu s obrazloženjem da sam sudjelovao u oružanom sukobu na strani vojske Srpske Republike Krajine. Predao sam tužbu na sud u Splitu, ali ja ne govorim u svoje osobno ime, već smatram da je vrijeme da se konačno građanski rat prevaziđe, rekao je Žeželj i izazvao buru negodovanja u Gradskoj vijećnici.

Nakon što je donekle smirio situaciju, u kojoj je Stipe Petrina ostao u kutu iza govornice i potpuno ‘zadrvenio’ čuvši riječi svog vijećnika, Nediljko Dujić je Žeželju pojasnio kako je predsjednik Franjo Tuđman abolirao sve koji su sudjelovali u oružanoj pobuni na strani agresora u Hrvatskoj.

nediljko skupstina

– Svi ti ljudi mogli su i dobili su dozvole za oružje. Kako bi dobili dozvolu dužni se učlaniti u neko lovačko društvo i dobiti lovačku iskaznicu s kojom podnosite zahtjev za dozvolu za nošenje oružja. Odbiti vas tada mogu samo ako postoji neki drugi razlog. Ja ne znam postoji li u vašem slučaju neki individualni razlog zbog kojeg vam odbijaju izdati dzvolu za lovačko oružje, kazao je Dujić.

Ante Rakić iz HDZ-a tražio je riječ kako bi Žeželju ponovio da u Hrvatskoj nije bilo građanskog rata, već se dogodila velikosrpska agresija i obrambeni rat.

Za riječ se javio i Zvone Radić iz HSS-a ponovivši kako nije bilo građanskog rata u Hrvatskoj, već se vodio krvavi obrambeni rat.

– Nakon abolicije svi koji su sudjelovali u postrojbama SAO Krajine, a žele biti lovci dobili su oružje i dozvole, a da se mene pitalo ne bi im ih nikad dao, kazao je Radić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.