Stiže 11 kamera na prometnice u županiji. Znamo i gdje

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, najavio je da će policija ove godine uložiti 19,74 milijuna kuna u uređaje za mjerenje brzine. Sredstva su osigurana Nacionalnim programom sigurnosti cestovnih prometa. Za taj će se iznos kupiti 29 fiksnih kamera, od kojih će nekoliko biti postavljeno u Šibensko-kninskoj županiji.

Prva faza nabavka opreme mogla bi biti ubrzo gotova jer je još od lanjskog listopada u tijeku postupak javne nabave, vrijedan 12,9 milijuna kuna, za kupnju opreme za policijske uprave koje do sada nisu bile ‘pod nadzorom’ fiksnih kamera – Zadarsku, Šibensko-kninsku, Dubrovačko-neretvansku, Virovitičko-podravsku i Koprivničko-križevačku.

Te će kamere imati mogućnost snimanja brzine najmanje šest vozila koja se istovremeno nalaze u zoni nadzora. No, dojam kod vozača će biti da je postavljeno ustvari 85 kamera jer će osim 29 radnih na stupovima javne rasvjete biti postavljeni i ‘lažni’ uređaji, odnosno prazna kućišta u koja će se po potrebi kamere premještati.

Kamere za nadzor prometa bit će postavljene na 11 likacija u našoj županiji. U Pirovcu na križanju Jadranske magistrale i Zagrebačke ulice, u Vodicama na Jadranskoj magistrali kod Lidla i kod Dental centra te na obilaznici prema Pirovcu i prema Šibeniku, u Šibeniku na magistrali kod Plodina, potom u Stupin Čelinama, Podorljaku kod skretanja za Dvornice, na čvoru Dubrava smjer Tromilja, u Bilom te u Čenićima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.