Stiže nam kiša, a s njom i okretanje vjetra na buru

Temperatura zraka prešla je jučer 18 Celzijevih stupnjeva Dubravicama, Pirovcu, Vodicama i Skradinu, u Bilicama i Zatonu dohvatila je 18, a malo ispod bila je i u Šibeniku i Golubiću. Neuobičajeno ugodne temperature u siječnju zbunile su i vjesnike proljeća koje je još prilično daleko. Uz toplinu jučerašnji dan obilježilo je jako i olujno jugo. Slično će biti i danas, ali uz više oblaka i kišu na zapadu.

Na šibenskom je području jutros oblačno uz jak istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 15°C. U Pirovcu i Skradinu je 16°C, u Vodicama i Rogoznici 15, u Kninu 14, a u Drnišu 13°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i danas umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u noći kad će mjestimice biti obilnija uz grmljavinu. Jugo će biti jako i olujno, a more valovito i jače valovito, moguće i uzburkano. Temperatura zraka podjednaka jučerašnjoj.

7dana090120187dana09012018knin

Na Jadranu sutra većinom oblačno, a kiše će biti osobito na srednjem Jadranu, ponegdje i obilnije uz grmljavinu. Zatim promjenljivo oblačno, u Dalmaciji i dalje mjestimice s kišom. Jugo će sutra okrenuti na sjeverozapadnjak, a u četvrtak će početi bura i jačati, najprije na sjevernom dijelu. S prestankom juga i temperatura će biti u postupnom blagom padu.

Iako temperatura zraka u nastavku tjedna postupno pada i dalje će biti viša od prosjeka za ovo doba godine. A bit će i povremene kiše, na Jadranu i obilnije. Za utjehu, barem će prestati južina.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.