Stiže zahlađenje, obilna kiša, a u nekim dijelovima zemlje i snijeg

Ovih su dana s vremenskom prognozom i njezinim ostvarenjem mnogi nezadovoljni – i oni koji su doživjeli pljuskove, grmljavinu i olujno nevrijeme, a i oni koji su zbog istih, koji se nisu dogodili – odgodili planirane aktivnosti na otvorenome. Bit će ih i sljedećih dana – i nezadovoljnih, i pljuskova s grmljavinom, piše Zoran Vakula u prognozi za HRT

Vlažan i nestabilan zrak zadržavat će se iznad našeg dijela Europe pa će i dalje biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima – ili malo optimističnije – djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku – gotovo svakodnevno uz barem ponegdje povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Štoviše, u noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka u gorju, uglavnom višem, past će i malo snijega, koji se ne smije isključiti ni tijekom prvog svibanjskog vikenda. Pritom će vjerojatno najkišovitiji i najsvježiji dan prvog dijela novoga tjedna biti ponedjeljak, a najsunčaniji i najtopliji – iako posvuda ne i suh – srijeda, mjestimice i četvrtak.

Stoga će mnogobrojni skupovi, roštiljanja i druge prvosvibanjske aktivnosti proći uz suho, barem djelomice sunčano i ugodno toplo vrijeme, ali će neki tog prazničnog dana i pokisnuti, najvjerojatnije oni u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Na jugu Hrvatske će također pljuskovi biti vjerojatniji u noći i ujutro te ponovno navečer. Jugo će puhati sve do jutra, pa će ono biti razmjerno toplo, a tijekom dana se, uz jugozapadnjak, temperatura neće znatnije mijenjati.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.