Stižu ‘suhi’ oblaci, a u siječnju bi moglo biti zanimljivo

Anticiklona dominira većim dijelom kontinenta, smjestila nad srednjom Europom pa su vremenske prilike mirne i stabilne. U jakom sjeverozapadnom i sjevernom visinskom strujanju dio naoblake stiže i do nas. Ta naoblaka ne nosi oborine i većinom se radi o visokim oblacima. Jutros je na šibenskom području vedro sa slabim zapadnjakom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 8 °C, na Promini 6, u Primoštenu i Murteru 4, u Šibeniku 3, u Kninu i Pirovcu 2, u Vodicama i Žaboriću 0, u Dubravi -1, u Skradinu i Bilicama -2, a u Drnišu i Zatonu -3 °C.

Na Jadranu će danas biti pretežno sunčano. Puhat će slab, povremeno umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 14 °C.

Od petka na Jadranu barem djelomice sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar, a u subotu će zapuhati bura, najprije na sjevernom dijelu, do kraja dana i duž većeg dijela obale. Temperatura zraka bez veće promjene

Do kraja godine uglavnom će biti stabilno no uz sve češću maglu, čak i na moru sjevernog te dijela srednjeg Jadrana. Ipak ova magla na moru neće biti trajna pa će danju biti i dosta sunca. Neće biti ne nekog ‘ozbiljnijeg’ vjetra. Što se tiče temperature zraka do kraja godine noću valja očekivati minuse na kopnu ali i u zaobalju. Danju uz sunce one će rasti i to osobito na moru pa će se mjeriti i oko 15 °C. Siječanj će početi uz niže temperature zraka.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.