Strpite se još samo malo: Na tvrđavi svetog Nikole traju radovi i nije sigurna za posjetitelje

Iz Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije koja provodi projekt revitalizacije tvrđave svetog Nikole uputili su upozorenje svima koji, bez obzira što tvrđava još nije otvorena za posjetitelje, obilaze taj UNESCO-v spomenik kulture.

– Zbog građevinskih radova na tvrđavi sv. Nikole, koji su još uvijek u tijeku, posjetiteljima i svim nezaposlenima ulaz je zabranjen. Molimo građane da ne ulaze na tvrđavu, jer prijeti velika opasnost od pada te opasnost od pada predmeta. Apeliramo na pridržavanje zabrane, molimo za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju – poručuju iz JU Priroda.

radovi

Podsjetimo, na ulazu u tvrđavu svetog Nikole radnici dubrovačke tvrtke Tonikom saniraju mulo i pristupnu rampu, a s druge strane u tijeku su popravci ograde te zaštita ventilacijskih i topovskih otvora kako bi turisti i posjetitelji drugog šibenskog UNESCO-vog bisera mogli ove sezone na tvrđavu doći s morske strane.

Sanaciju mula i pristupne rampe na ulazu u tvrđavu financira Šibensko-kninska županija sa 1,23 milijuna kuna, a radovi su počeli prošlog ljeta. Također, Ministarstvo kulture od studenog provodi projekt sigurnosti kako bi se zaštitili ventilacijski i topovski otvori i popravile ograde.

Nakon strojeva dolaze turisti: Sljedeće sezone tvrđava sv. Nikole bit će otvorena za posjete

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.