Studenti metalurgije zainteresirani za posao u Impol-TLM-u i za život u Šibeniku

Šibenik je poželjan grad za one koji traže posao i karijeru u metalurgiji i srodnim djelatnostima, povoljna je vijest s Dana karijera Metalurškog fakulteta u Sisku na kojem je grupa ‘Impol’ predstavila svoje šibensko poduzeće ‘Impol – TLM’ i planove njegovog razvoja do 2025. godine, a koji je nedavno održan u Sisku.

Dan karijera koji je održan u sklopu Festivala znanosti, bio je dobra prilika za komunikaciju i popularizaciju metalurške struke među studentima i učenicima.

– Naš stručni tim predstavio je  grupu ‘Impol” i poduzeće ‘Impol  – TLM’ kao poželjne poslodavce.  Poznato je da se studenti metalurgije u Hrvatskoj zapošljavaju izravno s fakulteta jer Hrvatska nema dovoljno metalurga. Drago nam je što su iskazali veliko zanimanje za rad u Šibeniku. Treba naglasiti da na Metalurškom fakultetu u Sisku studiraju mladi iz cijele Hrvatske, a Šibenik im je zanimljiv kao grad poželjan za život i centar industrije aluminija, metala budućnosti. Možemo se pohvaliti da smo upravo mi dobili najviše izravnih upita studenata, ističe  Hrvoje Galić, savjetnik za ljudske resurse u tvrtki Impol – TLM  koji je s kolegom Darijom Preradom, procesnim inženjerom u Ljevaonici predstavljao Impol – TLM na tom događanju.

tlm - impol _ dan karijera sisak 1

Na sisačkom Danu karijera  pokazalo se da su studenti dobro informirani o Impolu  te da ih, više nego sama plaća, zanimaju  njegove komparativne prednosti prije svega mogućnosti profesionalnog napredovanja i dokazivanja. Osobito pozitivno reagirali su na Impolovu praksu da novi zaposlenici imaju mentore koje ih uvode u posao i procjenjuju njihovu stručnost, sposobnost i samostalnost u radu te da se dobar i uspješan rad individualno i kolektivno nagrađuje i stimulira, odnosno da svaki zaposlenik Impola zna kako može zaraditi više i kako može napredovati.

tlm - impol _ dan karijera sisak 2

Predstavljanje  Impol – TLM-a na Danu karijera ugledne obrazovne i znanstvene ustanove kao što jer sisački Metalurški fakultet, zaključili su u toj tvrtki,  bila je dobra odluka jer su susreti sa studentima donijeli niz korisnih povratnih informacija koje će biti dragocjene pri ostvarivanju poslovnih planova i planova razvoja osobito poduzeća  Impol – TLM u Šibeniku, u kojem je posao nedavno našao upravo jedan diplomirani inženjer metalurgije iz Siska.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.