Formirano i Vijeće za odlučivanje

Sud časti županijskog HDZ-a traži dodatno pojašnjenje za izbacivanje Rimac i Tokmačije iz stranke

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sud časti HDZ-a Šibensko-kninske županije na svojoj prvoj, danas održanoj sjednici, zatražio je dodatno pojašnjenje za postupak izbacivanja Josipe Rimac i Marinka Tokmačije iz stranke, nakon što je jučer Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ-a jednoglasno odlučilo da će protiv njih pokrenuti stegovni postupak.

– Sud časti danas je, sukladno pravilima i statutu stranke, formirao Vijeće za odlučivanje o ovom postupku te sukladno pravilima zatražio i dodatno pojašnjenje o inicijalnom aktu za pokretanje stegovnog postupka, kako bi se utvrdila eventualna povreda stranačke obaveze za navedene osobe – izjavio je nakon sjednice Dragan Zlatović, predsjednik Suda časti šibensko-kninskog HDZ-a i predsjednik šibenskog Gradskog vijeća.

Nakon što dobiju dodatno obrazloženje, nastavit će stegovni postupak u okviru statuta stranke, a kada će to biti, Zlatović nije mogao precizirati.

– Ovisno o tome kada ćemo zaprimiti zatraženi materijal, Sud časti nastavit će s djelovanjem – kazao je.

Rok za donošenje konačne odluke je 90 dana.

Podsjetimo, USKOK je protekle subote priveo Josipu Rimac kao prvoosumnjičenu u aferi ‘Vjetroelektrana’, a uz nju i 11 državnih dužnosnika među kojima i Marinka Tokmačiju, HDZ-ovog vijećnika kninskog Gradskog vijeća, zbog niza afera vezanih za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem i primanje mita.  Među osumnjičenima je i 31-godišnji Ante Sladić, stočar iz Šibensko-kninske županije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.