Sudjelujte svojim prijedlozima u razvoju turističke grane s najvećim potencijalom

Javno izlaganje nacrta Operativnog plana razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije održala je danas u šibenskoj Knjižnici predstavnica izrađivača plana Cikloproma iz Viškova, koordinatorica izrade Mirela Srkoč Šenkinc.

Po Operativnom planu vizija razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije do 2020. godine definira županiju kao jednu od najrazvijenijih cikloturističkih destinacija na Jadranu. U njoj cikloturizam postaje pokretač razvoja cjelogodišnjeg turizma zahvaljujući realizaciji svih ključnih komponenti cikloturizma te njihovu ugradnju u turističku ponudu.

Da bi se ostvarila ovakva vizija razvoja cikloturizma u Šibensko-kninskoj županiji, potrebno je ostvariti glavni cilj, a to je podizanje konkurentnosti i ukupne kvalitete cikloturističke ponude u destinaciji koja će pridonijeti povećanju prihoda od turizma i povećanju dolazaka u destinaciju, a Županiju pozicionirati kao poželjnu i prepoznatljivu cikloturističku destinaciju.

cikloturizam1

Riječ je o temeljnom planu za dalnji razvoj cikloturizma na području Šibensko-kninske županije.

– Operativni plan temeljimo na Akcijskom planu razvoja cikloturizma RH i na našem Master planu turizma. On donosi analizu postojećeg stanja, sagledava faktore koji mogu utjecati na razvoj cikloturizma, definira ciljeve i neke razvojne projekte.Ovo je početak javnog savjetovanja o tom planu i trajat će do 25. svibnja. Cilj nam je da svi zainteresirani i bitni za realizaciju tog plana daju svoje primjedbe i komentare ili neki svoj doprinos tom planu. Prvenstveno očekujemo inicijative biciklističkih klubova, udruga, turističkih zajednica, općina i gradova, Županijske uprave za ceste i Hrvatskih cesta, kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.

floigl pauk1

Županijska uprava, uz izradu planova, provodi i konkretnu realizaciju.

– Imamo jedan projekt koji će biti sufinanciran nacionalnim sredstvima, odobreno je 160 tisuća kuna. Tako nastavljamo dobrim putem tu priču o cikloturizmu koji je velika razvojna turistička mogućnost ove županije obzirom na ogromno europsko tržište koje postoji u toj kategoriji turista. S jedne strane pripremamo se za europske projekte, s druge strane radimo operativne planove kako bi znali što su nam prioriteti, a koristimo i nacionalne izvore sredstava, rekao je Pauk.

Ministarstvo turizma prije tjedan dana odobrilo je sufinanciranje Projekta razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije kroz koji je financirana izrada Operativnog plana i obilježavanje 11 postojećih biciklističkih staza.

– Mi smo tek na početku razvoja cikloturizma gdje vidimo veliki potencijal, prvenstveno u smanjenju sezonalnosti. Sufinanciranjem koje nam je odobreno obilježit ćemo standardiziranom signaliacijom nešto više od 200 kilometara biciklističkih staza kroz cijelu županiju, kazala je Madlena Floigl, pročelnica županijskog Odjela za gospodarstvo.

Nacrt Operativnog plana razvoja cikloturizma Šibensko-kninske županije i obrazac za savjetovanje možete preuzeti na internetskoj stranici Šibensko-kninske županije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.