Šum Krke i ovog ljeta upotpunit će glazbeni doživljaji na najljepšim prirodnim pozornicama

Na najljepšim prirodnim pozornicama Nacionalnog parka ‘Krka’ i ove godine održavat će se brojne manifestacije ‘Krkinog kulturnog ljeta’. Uvod u program bit će putujuća  izložba autorskih radova na temu legendi, mitova i narodnih priča Hrvatske ‘LegendExpo’ koja će u Muzeju grada Šibenika biti otvorena 19. lipnja, kada će biti predstavljen i detaljni program trećeg LegendFesta, najavili su na konferenciji za novinare Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka i Željko Petreš, vanjski suradnik na projektu ‘Krkinog kulturnog ljeta’.

– Iz niza manifestacija koje su u početku nastajale spontano s ciljem promocije lokaliteta na prostoru NP Kraka pomalo se iznjedrila jedna prilično ozbiljna kulturna manifestacija. S većim brojem programa željeli smo pokriti različite oblike umjetničkog stvaralaštva, s druge strane poslati poruke koje su nam važne sa stajališta naše misije zaštite prirode te promovirati neke dijelove Krke, rekao je Šakić.

sakic petres1

Uglavnom svi programi održavaju se u poslijepodnevnim ili večernjim satima, dakle iza 17 sati, kada je i ulaz u Park besplatan.

Treći LegendFest, obiteljski festival, održat će se 7. i 8. srpnja na nekoliko lokacija na Roškom slapu. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje te kroz interaktivni pristup posjetitelje uvodi u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojem se nalaze.

– Program ‘Zvuci Krke – The sounds of the River’ odvijat će se od 4. srpnja do 23. kolovoza. Temeljni cilj nam je da uz glazbu primjerenu pojedinim lokalitetima privučemo ljude na te lokalitete, omogućimo i lokalnom stanovništvu i gostima da uživaju u posebnoj atmosferi koju su ti koncerti, gotovo u pravilu, imali. Burnumske Ide su naše događanje koje tijekom ljeta okupi najviše ljudi pa vjerujem da će biti zanimljivo, zabavno i poučno kao i svake godine, rekao je Šakić.

sakic petres2

Tema 13. Burnumskih Ida, 13. kolovoza, je rimska mitologija pa će posjetitelji moći saznati u koga se zaljubio Apolon, tko je muza povijesti, tko zaštitnik lopova, a tko veseljak među bogovima.

‘Krkino kulturno ljeto’ zaključit će dvije manifestacije koje za cilj imaju poslati poruke u javnost, a to su Noć šišmiša u Skradinu 24. kolovoza i Green Eye, filmski festival posvećen zaštiti okoliša, u Šibeniku od 31. kolovoza do 2. rujna.

petres

Koncertni program ‘Zvuci Krke’ posebno je najavio Željko Petreš, počevši od 4. srpnja i nastupa Nene Belana u Skradinu te Đanija Stipaničeva i Renate Sabljak na Roškom slapu 19. srpnja.

– Đani i Renata su izvođači koji su svojim glasovnim sposobnostima nadmašili sva očekivanja i nedavno snimili zajednički singl, a izvest će i neke od uspješnica iz mjuzikala koje izvode u repertoaru Komedija. 26. srpnja dolazi nam na Roški slap Radojka Šverko, umjetnica koju rijetko viđamo i svaki put oduševi svojim glasovnim sposobnostima i interpretacijama. Jedan dalmatinski šansonjerski zvuk na Roškom slapu donijet će 7. kolovoza na Roški slap Đani Maršan.Zadnji koncert u Drnišu, 23. kolovoza u Drnišu održat će Ivo Pattiera i klapa Žirje. Vjerujem da će svi ovi izvođači privući publiku iz okolice, ali brojne domaće goste koji ljetuju na ovom području, najavio je Petreš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.