'Država za kriminalce'

Šupe ‘fasciniran’ Dujićevom izjavom: ‘Županija HDZ-u služi da bi se natjecali tko će više kadrova uhljebiti’

‘Naprosto nas začuđuje činjenica kojom lakoćom se naši županijski HDZ-ovci peru od svih odgovornosti i posljedica. Budući da se od odgovornosti perete jače od bilo kojeg poznatnog deterdženta, molimo vas, patentirajte taj deterdžent za pranje da vam ga netko ne bi ukrao jer kako sami kažete ‘ovo je država za kriminalce’, poručili su u priopćenju županijski SDP-ovci predvođeni Joškom Šupom.

Potaknuo ih je na to zadnji istup županijskog predsjednika HDZ-a Nediljka Dujića koji je u jednoj medijskoj izjavi kazao kako je ovo ‘država za kriminalce’.

– Pa se pitamo na koga točno misli predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske i član Predsjedništva HDZ-a i Predsjednik skupštine Šibensko-kninske županije. Na koga točno misli kad kaže nedavno da su neki pozapošljavali svoje ljubavnice. Ne čude nas takvi ispadi. I naš župan imao je slične izjave kad je rekao ‘žao mi je što nisam uhljebio još više ljudi’. Činjenica je evo da Dujićevi svi rade, sasvim slučajno svi u državnim firmama. Neka rade, nemamo ništa protiv da mladi ljudi nađu posao, dapače. Ali nemojmo se praviti blesavi. Činjenica je i da Šibensko-kninska županija ima najgori proračun od svih dalmatinskih županija, da najmanje ulaže u turizam, gospodarstvo i poljoprivredu, da ima najveći gubitak stanovništva od svih dalmatinskih županija, da najviše izdvajamo za plaće zaposlenika županije i da plaćamo najviše kredita, što se sve da provjeriti u otvorenom proračunu – piše Šupe.

U svom priopćenju zaključuje kako ‘Županija očito HDZ-u služi da bi se natjecali tko će više svojih kadrova uhljebiti’.

– I na kraju krajeva, i mi vidimo što se sve događa i u županiji i u državi. I ne sviđa nam se što vidimo. Vidimo čak da ni dugogodišnje vladanje jednom županijom ne može pomoći u ostvarivanju društveno potrebnih ciljeva, pa tako naprimjer jedan Lovro Kušćević iz Nerežišća na Braču bez problema napravi 30 kilometara ceste koja vodi iz ničega u nigdje, sve pod patronatom Hrvatskih cesta, županije Splitsko-dalmatinske i Vlade RH, a naši župan i predsjednik skupštine ne mogu već 20 godina napraviti brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin. Očito su (pre)zauzeti za njih puno bitnijim poslovima – zaključuju SDP-ovci predvođeni Joškom Šupom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.