Šupe i Meić kreću u bitku za šefa županijskog SDP-a. Evo tko želi u Predsjedništvo i Županijski odbor

Joško Šupe i Igor Meić dva su kandidata koja će se natjecati za funkciju predsjednika Županijske organizacije SDP-a Šibensko-kninske županije na unutarstranačkim izborima 16. lipnja, odlučila je Županijska izborna komisija na čelu s Mirelom Šakić na sjednici održanoj u subotu. Kako se i očekivalo, za šefa županijskog SDP-a zainteresirani su Šupe i Meić, a njihove kandidature bile su valjane.

Nadalje, za sedam članova Predsjedništva i dva potpredsjednika kandidirali su se Vladimir Braica, Nikolina Budimir, Irena Čače, Dražen Grgurević, Karlo Klarin, koji je kandidat i za potpredsjednika, Sako Kutlača, Jelena Matulović Ćaleta, također kandidatkinja za potpredsjednicu, Matija Meić, Milenko Milović, Boris Mravinac, Ivan Rajić, kandidat za potpredsjednika, Marko Udovičić te Damir Vučak.

Za članove Županijskog odbora iz Šibenika kandidiralo se osam članova, a u njega po statutu ulaze tri člana stranke iz najveće organizacije. Svoje mjesto u odboru tako traže Nikolina Budimir, Danijela Ćaleta, Senija Jolić, Boris Mravinac, Vinko Sutlović, Marko Šarić, Igor Tanfara, Branko Vrcić.

Tri člana ŽO iz Tisnog bit će troje prijavljenih, a riječ je o Mireli Klarin Petrina, Anki Lapov i Andrei Vlaić. Iz Vodica se prijavio Marko Lalić, iz Knina Boro Čavara, iz Pirovca Sanja Erak i Matija Meić, iz Murter-Kornata Mateja Bašić, iz Rogoznice Čedo Živković, iz Tribunja Sloboda Gašpić.

Iz Kistanja, Skradina, Primoštena, Promine, Biskupije, Bilica i Ervenika u Županijski odbor žele Dražen Grgurević i Sako Kutlača.

Podsjetimo, izbori će biti održani 16. lipnja, i 23. lipnja ako bude potrebe. Županijski SDP broji oko tisuću članova, no odlukom stranke ne mogu glasati oni članovi koji nisu platili članarinu dulje od šest mjeseci. Broj glasača tako će se smanjiti za dvije trećine pa će predsjednika, Predsjedništvo i Županijski odbor birati oko 300 članova. Na takvu politiku obrušio se na svom predstavljanju kandidature Joško Šupe rečenicom ‘a ne da se dogodi situacija u kojoj, netko tko je na čelu stranke, nekome oduzme pravo glasa.’

Šupe među brojnim članstvom predstavio kandidaturu za šefa županijske organizacije: ‘Želim SDP vratiti među ljude’

Šupe, inače, ima snažnu podršku dvije najjače organizacije u županiji, šibenske i tišnjanske, stoga su mu na subotnje predstavljanje došli i njihovi predsjednici, Tonči Restović i Karlo Klarin uz pedesetak ostalih članova.

On, pak, ne može računati na podršku Franka Vidovića, sadašnjeg vršitelja dužnosti predsjednika Županijske organizacije za čijeg se mandata nije mogao skupiti kvorum Županijskog odbora koji bi raspisao izbore pa se u cijelu situaciju morala uključiti središnjica raspisavši izbore. Vidović, koji se povukao iz lokalne politike, bliži je Meiću iz Pirovca, kao i šef stranke Davor Bernardić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.