Šupe i Restović pozvali HDZ-ovce da prestanu lagati i zavlačiti ruke u džepove građana

Podsjećajući HDZ-ovce da su 2016. godine resornom ministru obećali uvrštavanje u županijski i gradski proračun infrastrukturnih projekata, poput studije izvodljivosti brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, obnove lokacijske dozvole za spoj zone Podi na autocestu i novca za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za čvor Rokići, Joško Šupe i Tonči Restović, čelnici županijskog i gradskog SDP-a, pozvali su ih da prestanu lagati i zavlačiti ruke u džepove građana. Reakcija je to na jučerašnju sjednicu Županijske skupštine kada je predsjednik Nediljko Dujić na to pitanje Anite Jakšić ustvrdio da ne vladaju materijom.

– I dok susjedne županije privlače investicije u turizam koje se mjere stotinama milijuna eura, mi smo na sedam milijuna. Jeste li se ikad zapitali zašto? Pogledajte kroz proračun koliko izdvajate program razvoja turizma, a koliko susjedi, mi 400 tisuća kuna, Splitsko-dalmatinska županija 9,1 milijun kuna, a Zadarska 2,5 milijuna kuna. Molimo vas za dobrobit svih građana ove županije da se ostavite putovanja, maštanja o elevatorima, žičarama i sličnome i spustite na zemlju jer bi ondje vidjeli da radi vaših neispunjenih obećanja i nečinjenja dovodite u opasnost živote ljudi tjerajući ih da se voze autobusima koji su poput tempirane bombe ili pak u brodovima koji su poput ‘ukletog Holandeza’, poručio je gradonačelniku, županu i svim HDZ-ovcima Šupe.

restovic supe

Na priopćenje Gradskog parkinga koje je bilo odgovor na njihovu raniju konferenciju za novinare s koje su tu gradsku tvrtku prozvali za nerad, reagirao je Tonči Restović.

– Iz tog nevješto napisanog priopćenja, ako ništa drugo, dobili smo presjek svega čime se ta gradska tvrtka bavi. S obzirom da je direktor te firme na neki način prozvao sve SDP-ovce da ne dajemo konstruktivne prijedloge podsjetio bi ga da smo već nekoliko prijedloga uputili Gradskom parkingu, što kroz naše pressice, a što kroz Gradsko vijeće. Kako sam uvjeren da zbog silne količine posla direktor ne stigne sve to pratiti odlučili smo mu svako toliko ponoviti jednu od naših ideja i naših prijedloga, poručio je Restović.

Podsjetio je na mjeru, koju je Joško Šupe iznio prije nekoliko mjeseci na Gradskom vijeću, a kojom predlažu da se od početka listopada do kraja travnja na užem području grada ne naplaćuje prvi sat parkiranja ili, ako im je tako lakše, naplaćuju samo prvi sat parkiranja. Na tvrdnje iz priopćenja Gorana Bulata, direktora Gradskog parkinga, kako napadaju Gradski parking u trenutku kada je ta tvrtka pred najvećom investicijom, Restović je rekao kako nikad ne napadaju projekte koji rješavaju problem parkiranja.

– Mislimo da se izgradnjom garaže pod Poljanom neće riješiti problem parkiranja. Dapače mislimo da se gradnjom parkirnih mjesta ispod Poljane neće riješiti problem, pogotovo u ljetnoj sezoni, već će to rezultirati dodatnim prometnim problemima. Najveći problem je tih 60 milijuna kuna kojima ćemo jedno parkirno mjesto platiti 234 tisuće kuna. S tom količinom novca mogao se dugoročno riješiti, ne samo problem parkiranja, već i cijeli problem javnog gradskog prijevoza u centru grada. Na ovaj način to je nepovratno propušteno, a zbog vraćanja tog kredita bojim se da će Gradski parking proširiti naplatu parkiranja na cijelo područje Grada Šibenika ili će povećati cijene parkiranja zaključio je Restović.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.